OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U slikarskom ateljeu “Konstantin iz Srema” stvaraju svoja umetnička dela dva slikara, Konstantin Gušić (umetničko ime: Konstantin iz Srema) i Svetlana Gušić. Pored slika rađenih tehnikom ulje na platnu, ovde nastaju i ručno izrađeni suveniri inspirisani sremačkim motivima. U svakom umetničkom delu nalazi se jedan mali deo sremačkog duha i tradicije Srema kojeg sve manje ima u bezglavoj brzini sveta u kojem živimo. Fruškogorski manastiri, pejzaži fruškogorskih obronaka, prizori seoske idile, nepreglednih polja suncokreta i vinograda, panorame sremačkih varošica…samo su neke od inspiracija koje su ovekovečene na platnima i rukotvorinama ovih umetnika.

 

 

Konstantin iz Srema rodjen je u Neštinu, 1954. godine. Srednju umetničku školu završio je u Novom Sadu, a diplomirao na VPŠ u Beogradu. Učesnik je mnogobrojnih kolonija, zajedničkih izložbi kao i petnaestak samostalnih. Potpredsednik je i suosnivač “Centra za razvoj likovne umetnosti Jazak”. Takodje, selektor je likovnih kolonija “Jazak” i “Vrdnik”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svetlana Gusić rodjena je 1959. godine u Vrdniku. Slikarstvom se bavi petnaest godina. Najviše koristi tehnike pastela i ulja na platnu. Član je “Udruženja likovnih stvaralaca” iz Rume u okviru kojeg je imala niz zajedničkih izložbi. Takodje, član je Osnivačke skupštine “Centra za razvoj umetnosti Jazak”. U toku niza godina, aktivno je učestvovala u više likovnih kolonija i zajedničkih izložbi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svi gosti „Cvetne kuće“, kao i drugi zainteresovani posetioci, imaju mogućnost da, uz dogovor sa umetnicima, učestvuju u Maloj školi crtanja i slikanja i/ili izrade suvenira. Trajanje i obim časova prilagođavaju se zainteresovanosti, uzrastu i broju učesnika.